В навечерието на втората годишнина от създаването си, Български фермерски съюз организира Националния конкурс „Фермерството и младите хора“. Тази година той е насочен към ученици в гимназиален етап на обучение и студенти от цялата страна. Предвидени са парични и предметни награди. Всички участници ще получат сертификати за участие.

Кой може да участва

Ученици в гимназиален етап на обучение

Студенти от цялата страна, независимо от университета

Напрвления

1Проза
Разказ или есе на тема „Фермерството и младите хора“ в обем от 3 до 5 страници - Индивидуално участие.
2Късометражен филм
Късометражен филм на тема „Фермерството и младите хора“ с продължителност до 10 минути - Индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души).
3Визуална идентичност
Изготвяне на визуална идентичност за рекламни кампании на Български фермерски съюз - Индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души).

*Конкурсните творби и произведения трябва да са изцяло авторски на тема по избор, свързана с профила на Български фермерски съюз.

Етапи на провеждане на конкурса

  • 11/02/20241. Изпращане на творбата

    Участниците изпращат до 11 февруари 2024 г. (включително) конкурсните творби и произведения на e-mail: press@farmunion.bg, като в темата на писмото задължително отбелязват, че са за участие в Националния конкурс „Фермерството и младите хора“.
  • 11/02/2024 - 16/02/20242. Оценяване от жури

    През този период компетентно жури ще оценява и накрая ще отличи най-добрите творби.
  • 29/02/20243. Награждаване

    Победителите ще бъдат наградени на 16 февруари 2024 година, по време на годишното събитие на Български фермерски съюз в София.